Menu & Search
Read Me: אורבן ג’ונגל | It’s a Global Movement

Read Me: אורבן ג’ונגל | It’s a Global Movement

בתחילת יוני השנה התפרסמה כתבה גדולה במגזין האמריקאי הנוצץ  Vanity Fair על הקהילה הגלובלית והתופעה - אנשים וצמחי הבית שלהם באינסטגרם;


ואפשר גם לומר – והג’ונגלים האורבנים שהם מגדלים בדירות קטנות, בערים דחוסות, אבל בלב שהולך ומתרחב עם כל צמח שמתווסף לחגיגה.
רבים מבינהם מעידים על עצמם שהתחילו כ’רוצחי צמחים’ ובגלל רצון ודרייב להצליח עם זה, התמכרו והפכו למשוגעים לדבר. (היוש)

כל הכתבה בתרגום חופשי בהחלט, 
פלוס תוספות מנקודת המבט והמחקר שלי האישיים על הענין, מכאן, אצלנו. 

התפרסמה במדור: סטייל.
הכותרת שנבחרה: ״אנשי הצמחים הם לעיתים רחוקות בריונים״: פינת הזן הירוקה של הרשת; עולם הצמחים באינסטגרם.״
ראיינו בה מובילי דיעה בתחום מ: ארה״ב, אנגליה, שוודיה, קנדה ועוד. (לא ראיינו בה אנשים מאוסטרליה, למרות שגם האחרונה משגשגת מאוד בתחום).

אפתח בכך שזו בעיני אכן קהילה לכל דבר וענין, קהילה שאני מחשיבה עצמי חלק ממנה. היא לא פורמלית ולא מחייבת בשום דרך, אבל יש לה אג’נדה שנגזרת מהחיים עצמם: החיים לצד צמחים במרחב הביתי. ויש בה המון מידע מהשטח שזורם ועובר הלאה, בין האנשים. בכל העולם!

מכיון שבזה ממש עוסק הבלוג הזה, ומאחר ואני מסכימה בגוף ראשון עם רוב ככל מה שכתוב בה, החלטתי לתרגם את הכתבה בתמצות. בעיקר כי אני חושבת שמדובר בתופעה מופלאה. וגם שהגיע זמנה להתרחב ולהשתרש גם פה אצלנו.
באים? בואו נתחיל.

Natural Beauty
קודם כל ולפני הכל זה יפה בטירוף.
הטרנד הזה כ״כ תפס, משגשג וצומח (תרתי!) בעיקר באינסטגרם מהסיבה הפשוטה שהיא ממלכת הויז’ואל.
וכמה שהם פוטגניים ומייפים כל חדר וכל פריים, היצורים הירוקים החיים האלה.
והאור. שהם צריכים כתנאי בסיסי לשגשוג, הוא הרי מצטלם כל כך טוב. בייסיק.

A Happy Place
״מחקתי את חשבון הפייסבוק שלי בגלל השיט הפוליטי. הייתי זקוקה למקום חיובי כדי לחלוק את האהבה שלי לצמחים״ (תרגום חופשי כבר אמרתי כן?) / ציטוט של מורגן דואן, מובילת דיעה בתחום ומייסדת קהילה ענקית בשם House Plant Club, המונה, וירטואלית, כמה מאות אלפי אנשים. מאוהבים. 

טוב תשמעו, אני לא יכולה להסביר לכם במילים כמה שאני מזדהה עם הציטוט הזה שלה.
לא, בואו נדבר על זה רגע. אני חייבת לפייסבוק לא מעט דברים בקריירה שלי בעשור האחרון. אבל בזמן האחרון אני מבינה כמה היא כפלטפורמה – חפרנית, סכסכנית ומלבת אש. מה שיקבל חשיפה זה מה שמעורר מחלוקת ואפשר לחפור ולהפוך בו טוב טוב. נכון? 

לעומתה אחותה הקטנה והזוהרת, אינסטגרם, היא לגמרי ההפך. אם לשחק במשחק הסטיגמות אז אינסטגרם היא ״תהיי יפה ותשתקי״ סטייל. לאף אחד שם אין כוח לחפירות פוליטיות, או בכלל. וואטאבר.
חפירות לא קשורות בכלל לממשק, לא בדרך בה אתה יכול לכתוב תגובות (אין אנטר ולרדת שורה למשל), ולא לאווירה השוררת. מצד שני, אגו ונפנוף חומרי יש בה למכביר. אז הנה אנחנו מגיעים לנקודה הבאה בכתבה:

Be nice or Leaf!
“הייתי אומר שמדובר בקבוצה של אנשים נחמדים במיוחד. אין יותר מדי סלפים ואגו בהשוואה לקהילות אינסטגרם אחרות. הצמחים הם הכוכבים האמיתיים פה!״
אני רוצה לגור בבית של מי שמצוטט פה. ומעבר לזה אני גם חושבת שהוא ממש צודק. זהו ג’יימי, בריטי ממוצא אסייתי ואשף צמחי בית. יש לו תקרת זכוכית (לא כביטוי) ושנים של נסיון. לחצו על כפתור הפליי והיווכחו בעינכם: 

Millennials 
התקשורת החלה לעסוק בהרחבה בתופעת המילניאלס (ילדי המילניום) והאובססיה שלהם לצמחים. נדמה שצמחים הוא הדבר היחיד שהמילניאלס מתמידים בו. (ממשיכים לשחק במשחק הסטיגמות).
וזה באמת טרנד של מילניאלס. בעיני זה אדיר, וזה גם הכי מתבקש נוכח תרבות המסכים ומהירות החיים שלנו בעת הזו.

Plants Make People Happy#
זו בגדול האג’נדה הרווחת. היא מקובלת על כולם כי זו האמת: הם באמת עושים אותנו יותר שמחים. צמחים זה אושר.

לפי הגנן הארקטי שתמונתו מתנוססת בראש הפוסט הענין גם מגובה מחקרית. אנדרס רוינברג הוא אח פסיכיאטרי שמגדל למעלה ממאה צמחים בדירה שלו באוסלו בירת נורווגיה. לטענתו מחקרים מראים שלגדל ולדאוג לצמחים חיוני לבריאות הנפשית שלנו. ומגדיל ואומר שזה יותר פשטני מזה: כשאתה מגדל משהו, אתה מעריך חיים.

הוא אגב זה שהציטוט שלו הפך לכותרת של הכתבה ״אנשי הצמחים הם לעיתים רחוקות בריונים״. אני חושבת שזו הכותרת שנבחרה ע״י העורך בגלל העיסוק בבריונות רשת, שהוא חלק משמעותי מהשיח הציבורי היום בארה״ב.

Green Drama Queen

מי שמייצר את הדרמה בקהילה הגלובלית הם הצמחים עצמם. האם יצליחו? האם יאכזבו?
עובדה מעניינת נוספת היא שרוב מאנסטגרמי הצמחים לא מתיימרים להיות מומחים לענין; רק אנשים בעלי נסיון מהשטח, שמגדלים צמחים כי זה עושה להם טוב. כ״כ טוב.

דיבור: תיבת ההודעות הפרטית של אנשי הצמחים פתוחה כמעט תמיד לעצות מקצועיות וחיזוקים בוטאניים וירטואליים. מעידה על כך בגוף ראשון אגב. קל מאוד ומקובל להתייעץ למשל בעקבות סטורי על צמח משגשג. ניסיתי בבית.

אפרופו סטורי, מוכרחה לשתף שבחודשים האחרונים כמות הידע שצברתי רק ממעקב אחרי אנשי צמחים באינסטגרם שקולה לזהב טהור. מהבחינה הזו הסטורי הוא הכי בלתי אמצעי והכי תכלסי. מי שנמצא באינסטגרם, ורוצה ללמוד על צמחים, ממליצה לכם ומכל הלב. 

Trend it
הנושא של הטרנדיות בצמחים עלולה להיות לעיתים מתישה. כך לגבי צמחים שנהיים טרנדיים אבל מאוד לא קלים לגידול.
אני מוסיפה שממעקב צפוף אחרי התופעה בשנה האחרונה, הגעתי למסקנה שברוב המקרים הצמחים שנהיים טרנדיים בקנה מידה רחבה הם דווקא אלה שקל לגדל. המונסטרה המפורסמת למשל, הצמח הכי מהושטאג, תפסה גם כי שילוב מנצח של יופי, קלה לגידול ועמידות.

View this post on Instagram

Close up ? ?: @alybaba818 #monsterafanclub

A post shared by Monstera Fan Club ? (@monsterafanclub) on


HO NO

מוות של צמח יכול להיות הדבר הכי גרוע שיכול לקרות למגדל צמחים, אבל הקהילה מסכימה שאפילו זה – לא כזה נורא. לא נדיר לשמוע על חברים בקהילה שנקודת ההתחלה שלהם היא לתפוס את עצמם כרוצחי צמחים סדרתיים. כולל אחת המומחיות הגדולות ע״פ דבריה. 
הנה אמנית קנדית שאני ממש נהנית לעקוב אחריה וללמוד ממנה, היא מסטרית צמחים בכלל וסטורי בפרט. תענוג.

 

ובכן, ההמלצה שלי אליכם היא: בהחלט נסו בבית.

ואם בא לכם להצטרף לקהילה שמתפתחת בארץ סביב הנושא, אל תתביישו, ובואו.
הנה קבוצת הפייסבוק שלנו. מבטיחה לכם שאנשי הצמחים הם לא בריונים, גם בגרסא המקומית 🙂

0 Comments